,

Selidba zimi u Beogradu

selidbe zimi beograd

7 saveta za selidbu tokom zimskih meseci

Selidba tokom zimskih meseci predstavlja izazov za svakoga, pošto su vremenske prilike nepredvidljive i mogu da zakomplikuju unapred i pažljivo organizovane planove. Međutim, uz adekvatno planiranje i nekoliko dodatnih saveta sa selidbu, još uvek možete uživati u laganim promenama uprkos svim tim surovim zimskim danima:

  1. Očekujte jake udare vetrova i snežne padavine kako bi unapred odložili isporuku pokućstva, što često znači da ipak sve morate da isplanirate unapred odnosno dan ili dva u odnosu na datum zakazane isporuke i stvarnog datuma polaska. Nije na odmet da budete unapred pripremljeni za eventualno kašnjenje isporuke!
  2. Da bi ste umanjili sve potencijalne neprijatnosti i nelagodnosti, budite sigurni da ste tu samo ako je jasno prethodno razjašnjen pojam vlasništva i kada su sve stvari utovarene. Ne želite da se sve stopira dok vi čekate da prođe olujno vreme.
  3. Proverite da li ste prethodno obrisali prilaze i šetališta od snega i leda na dan selidbe u Beogradu. Neuspešno očišćen i osiguran prilaz može da stvori i dodatne troškove zbog daljeg odlaganja preuzimanja. Ukoliko se članovi tima nemarno ponašaju tokom prenošenja nameštaja, postoje velike šanse da on ipak bude oštećen. Dakle, radi bezbednosti vaših stvari i sopstvene sigurnosti, kao i samih članova ekipe za selidbe, prethodno proverite da li je prilaz i kompletan izlaz iz kuće spreman za osoblje zaduženo za selidbu. Možete koristiti pesak ili so kako bi neutralisali eventualno stvaranje leda ili nagomilavanje snega na prilazima.
  4. Ovo je jedan od najkorisnijih saveta za kretanje: bliska saradnja sa kompanijom zaduženom za selidbe u Beogradu i da zaista imate razumevanja ukoliko dođe do kašnjenja usled vremenskih nepogoda. Ponekad se može desiti i da naiđete na jaku oluju na putu ka vašem novom domu. Morate da znate da će kompanije zadužene za selidbe Beograd učiniti sve kako bi bezbedno isporučili vaše stvari do nove destinacije, ali opet treba imati i razumevanja kada to ipak nije moguće učiniti zbog neadekvatnih vremenskih prilika. Međutim, možete i očekivati da će vas kompanija zadužena za selidbe obaveštavati tokom tog perioda biti u stalnom kontaktu sa vama.
  5. Pripremite svoju decu i kućne ljubimce za selidbu pre nego što ljudi za selidbu stignu. Pokušajte maksimalno da smanjite vreme preuzimanja stvari, naravno, koliko god je to moguće, ne samo zbog troškova, već i zato što ipak nikada nije moguće potpuno predvideti neka od odlaganja zbog loših vremenskih prilika. Da bi sve ovo pojednostavili, možda je i bolje da na neko vreme ostavite decu kod komšije, dok se ne utovare sve vaše stvari.
  6. Prethodno se uverite da imate sve dokumente uz vas, koji su potrebni za putovanje, uključujući i izvode iz matične knjige rođenih, avio karte ili pasoše. Posebno ne smete zaborati na lekove i druge stvari koje se tiču zdravlja i koje treba da vam budu pri ruci u svakom momentu. Pobrinite se da nakit i ostale vredne stvari budu uvek na sigurnom mestu.
  7. Obavestite kompaniju koja je zadužena za selidbe Beograd o putu koji je jedini prohodan do krajnje destinacije ili o potencijalnoj obilaznici ili sigurnijem skretanju do vaše destinacije. Stalna komunikacija sa vašom kompanijom koja je zadužena za selidbe je jedan od najboljih saveta za selidbu tokom zimskih meseci tako da se značajno olakša i ubrza vreme dolaska i preuzimanja prigodnim transportnim kamionom koji opet odgovara aktuelnim vremenskim prilikama.

Da li planirate da se selite ove zime? Porazgovarajte prvo sa stručnjacima  kako bi dobili više saveta za selidbu i saznajte više sve o tome kako upravo mi možemo da obezbedimo da i vi i vaše stvari budu što bezbednije i efikasnije transportovane.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply