,

Da li je bolje živeti u kući ili stanu?

selidbe stanova

Pored toga što svakodnevne obaveze pojedinca i individualne preferencije diktiraju izbor kada je reč o odlučivanju između kuće i stana, nekoliko osnovnih, univerzalnih parametara treba uzeti u obzir prilikom takve odluke. Selidbe stanova i selidbe kuća takodje mogu biti komplikovan posao, gde mi možemo pomoći.

ODRŽAVANJE

Stan: Život u stanu ne podrazumeva veliku predanost kada je u pitanju održavanje vašeg stambenog prostora. Svoj stan veoma lako, brzo i povoljno možete održavati čistim i urednim. Međutim, stanovanje u zgradi zahteva saradnju s ostalim stanarima i podrazumeva obzir prema drugim stanovnicima zgrade u kojoj se stan nalazi.
Kuća: Održavanje kuće zahteva više vremenskog angažmana, posebno kada je reč o uređenju bašte i okućnice, iako je mnogim stanovnicima kuća kao ovakva obaveza ujedno i predah od svakodnevnog stresa i drugih obaveza.

KOMFOR

Stan: Od mogućnosti i individualnog izbora zavisi i nivo komfora u stanu. Međutim, s obzirom na to da se stambene zgrade uglavnom nalaze u blizini svih potrebnih sadržaja veliki komfor je imati na dohvat ruke teretanu, prodavnicu, park, pijacu i druge potrebne sadržaje.

Kuća: Kuća je svakako kraljica komfora. Osim što je možete prilagoditi sopstvenim zahtevima i željama, možete u potpunosti sačuvati privatnost i mir. Takođe, možete uživati na vazduhu u privatnosti svoje bašte i okućnice, a velika prednost je i držanje kućnih ljubimaca koje vam je u slučaju života u kući neograničeno.

TROŠKOVI

Stan: Što se troškova stanovanja tiče, život u stanu ne donosi velike troškove mesečnih režija ni održavanja. Uz dobru organizaciju možete kontrolisati svoju potrošnju i prilagoditi je svojim mogućnostima.

Kuća: Kuće su nešto skuplja varijanta kad su režije i troškovi stanovanja u pitanju, međutim treba uzeti u obzir da je ulaganje u kuću dugoročno isplativije i trajnije rešenje. Takođe, u kući ste nezavisni stanar kad je reč o merama uštede i možete samostalno odlučivati o ulaganju u energetsku isplativost.

STIL ŽIVOTA

Stan: Stan je idealan izbor za sve one koji vode aktivan život ubrzanog tempa, nezavisno od toga da li su samci ili imaju porodicu. Stanari koji se odluče na život u stanu sigurno provode mnogo vremena izvan svog doma, bilo da su primorani poslom, bilo da uživaju u raznim događanjima i spoljašnjim aktivnostima.

Kuća: Kuća je idealan izbor za ljude koji vole da vreme provode kod kuće, uz maksimalnu privatnost.

Ponuda

Stan: Velika je ponuda stanova na tržištu svih veličina, parametara i na raznim lokacijama.

Kuća: Velika ponuda kvalitetnih i povoljnih kuća starije i novije gradnje.

Tražnja

Stan: Velika tražnja za funkcionalnim, ne prevelikim stanovima u blizini javnog prevoza, po mogućnosti novogradnjama sa svim potrebnim sadržajima u blizini i na mirnijim „porodičnim“ lokacijama.

Kuća: Smanjena tražnja za kućama, zbog čega su i cene trenutno veoma povoljne.

Ako se selite iz kuće u stan ili obrnuto, pogledajte selidbe u Beogradu kao i selidbe za inostranstvo.

Ako vam je potrebna selidba, pozovite naš kontakt telefon za selidbe: 063 42 52 52

Izvor: b92

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply